170.000 deelnemers deden de Nationale AI-Cursus

Vandaag vieren we dat meer dan één procent van de Nederlandse bevolking zijn kennis over kunstmatige intelligentie heeft laten bijspijkeren. Alle 170.000 cursisten zijn uitgenodigd voor de digitale diploma-uitreiking om gezamenlijk te vieren dat Nederland een stuk wijzer is geworden op het gebied van digitale vaardigheden.

Initiatiefnemer Jim Stolze was verrast door het succes: “Toen we ons in 2018 voornamen om 1% van de bevolking te bereiken, had ik niet durven dromen dat het al binnen twee jaar zover zou zijn. De steun van onder meer Koningin Máxima, vlogger Enzo Knol, de twaalf professoren en de top van het bedrijfsleven hebben écht voor een versnelling gezorgd. Ook zagen we dat zeker in het begin van de Corona-crisis veel mensen vanuit huis op zoek gingen naar nuttige content. Veel aanbod was er nog niet en zaten wij helemaal klaar om die duizenden nieuwe cursisten te ontvangen op ons platform en in de apps.”

Nationale AI-Cursus

De Nationale AI-Cursus is een gratis online programma dat op een toegankelijke manier de basisprincipes achter kunstmatige intelligentie (AI) uitlegt door middel van uitlegvideo’s van professoren, prikkelende stellingen en educatieve animaties.
De Nationale AI-cursus en Make Tech Yours zijn partners vanuit de gezamenlijke ambitie om zoveel mogelijk mensen in Nederland techwijs te maken.