Basisscholieren ontdekken magie van tech tijdens DTW met les hologram maken

Het doel van de DTW is zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met technologie. Daarom geven 30 collega’s van FME, ondernemersorganisatie van de technologische industrie, deze week een les hologram maken op verschillende basisscholen in het land. Met deze les ervaren ruim 700 leerlingen ervaren dat technologie best cool is.

In een interactieve les, ontwikkeld door Stichting Future NL, gaan de kinderen actief aan de slag met hologrammen. Want wat is nu eigenlijk precies een hologram? Waar kan je die allemaal voor gebruiken, en vooral: hoe kan je er zelf eentje maken?

Hologram popster

De leerlingen reageren verbaasd op het filmpje van de hologram popster Miku. Kijken er écht zoveel mensen naar een popster die eigenlijk niet bestaat? En als er een man van vlees en bloed met haar is getrouwd, kunnen ze dan ook kinderen krijgen samen? Het lijkt de leerlingen wel handig om ook een hologram van zichzelf te hebben, zo kunnen ze op twee plekken tegelijk zijn; een hologram op school, en zelf lekker spelen. Maar of dat echt zo werkt.. ? De juf vraagt het zich af.

 

Hologram op mobiel

Na uitleg en discussie over wat een hologram is en wat je ermee kan, gaan de leerlingen zelf aan de slag. Met doorzichtige vellen maken ze een soort trechter die ze kunnen plaatsen op een mobiele telefoon of tablet. En ja hoor, al snel klinken er enthousiaste kreten door de klas wanneer de kinderen onder de bankjes liggen om in het donker het hologram tot leven te zien komen; ‘wow het werkt echt, ik kan gewoon zelf een hologram maken’. Eén leerling is zelfs zo enthousiast dat het haar zelfs lukt zelf een eigen hologram te tekenen die tot leven komt door het venster.

De les afsluitend vertellen de kinderen wat ze ervan vonden: ‘tech is eigenlijk toch best wel heel erg cool’ en ‘ik kan het ook’. Missie geslaagd!

Tech lessen op jouw school

Bent jij ook geïnteresseerd in tech lessen? Op www.futurenl.org staat voor onder tot en met bovenbouw een gevarieerd aanbod aan lessen. Voorbereidingstijd is slechts 15 minuten en de lessen zijn altijd gekoppeld aan een kernvak. Make tech, with love!