Doe mee aan de Grootste Online Escaperoom in het onderwijs!

Kom in actie tegen klimaatverandering en ontwikkel digitale vaardigheden

Eén ding is zeker, dit wil je niet missen! De grootste online escaperoom van Nederland wordt georganiseerd tijdens de Dutch Technology Week (31 mei t/m 5 juni) en jij en je klas kunnen hier gratis aan meedoen. Leerlingen van groep 7/8 en klas 1/2 zeilen virtueel de wereld over en komen tijdens de game in actie tegen klimaatverandering en ontwikkelen hun digitale vaardigheden.

Tijdens de escaperoom-les ontdekken leerlingen hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki is een tienermeisje met een bijzondere missie: zij wil de eerste zijn die een klimaatneutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot maakt. Dit wil zij bereiken met de hulp van duizenden kinderen van haar leeftijd: om de wereld rond te zeilen, moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en AI, navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er altijd het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high tech food worden ingezet. Helpt jouw klas Nikki om haar missie te volbrengen?

 

Ben je leerkracht van een groep 7 of 8 op een basisschool? Ben je docent van een klas 1 of 2 in het voortgezet onderwijs? Meld je dan nu aan voor de grootste escaperoom van Nederland!

De grootste escaperoom van Nederland
In de week van 31 mei is de Dutch Technology Week en vindt de grootste online escaperoom voor het onderwijs plaats. Het wordt een spannende game waarbij leerlingen worden uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten en tegelijkertijd kunnen ontdekken hoe technologie helpt bij klimaatverandering.

Digitale en technische skills zullen in de toekomst steeds belangrijker worden. Het is daarom ook van belang dat er in het onderwijs meer aandacht is voor de kansen en mogelijkheden van technologie. Make Tech Yours, Jet-Net & TechNet en FutureNL bundelen hun krachten en nemen het initiatief voor deze actie.