Koningin Máxima Lanceert Nationale AI-cursus Junior

Koningin Maxima heeft vandaag de Nationale AI-cursus gelanceerd. Zij woonde de eerste les bij van de AI-cursus Junior op basisschool De Rank in Toldlijk. Op datzelfde moment startten 27.000 leerlingen op basisscholen in heel Nederland met de grootste AI-les. Daarna bezocht ze Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem, waar ze in gesprek ging met cursisten van de Nationale AI-cursus voor volwassenen en de Nationale AI-cursus Junior. Deze gratis online-cursus wordt ook in bibliotheken door het hele land aangeboden. De Nationale AI-cursus Junior is speciaal gemaakt om kinderen de beginselen van kunstmatige intelligentie bij te brengen.

Iedereen kan meer leren over AI

Als jij tech beheerst kan jij je dagelijkse leven -en zelfs de wereld- beter maken. Start nu en leer meer over kunstmatige intelligentie met de Nationale AI-cursus Junior!

GA NAAR WWW.AI-CURSUS.NL

De Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben deze cursus ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van AI te laten ervaren aan de hand van interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld.

Jim Stolze, initiatiefnemer van de Nationale AI-cursus, is blij met de aandacht die dit belangrijke onderwerp krijgt. "Iedereen zou er basiskennis van moeten hebben, zodat onze toekomst met AI veilig, eerlijk en optimistisch kan zijn."

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter FME en initiatiefnemer UpgradeNL: "Met UpgradeNL willen we iedereen in Nederland techwijs maken. Zeker voor kinderen is dit cruciaal, want voor hen is technologie de toekomst. Door kinderen bekend te maken met AI willen we ze enthousiast maken voor technologie en hun technologische vaardigheden verbeteren."

Ronilla Snellen, oprichter en co-founder Stichting FutureNL: "Leerkrachten en docenten hebben met het gratis lesmateriaal dat FutureNL ontwikkelt over belangrijke digitale onderwerpen, de mogelijkheid om interactie met technologie en digitale vaardigheden op een leuke manier aan te bieden aan kinderen in de klas."

MAKE TECH YOURS

MAKE TECH YOURS is een campagne van UpgradeNL. Met de campagne willen we zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast maken over (een toekomst in) technologie.

Deel dit