MAKE TECH YOURS: technologie dichterbij voor iedereen

UpgradeNL lanceert een campagne die Nederlanders laat zien dat technologie overal om hen heen is en die hun verbeelding prikkelt over de mogelijkheden voor nu en later. Zo komt technologie dichterbij voor iedereen, een belangrijke voorwaarde voor meer draagvlak. Draagvlak voor tech in ons dagelijks leven en voor de toekomst op langere termijn.

Nieuwe technologie heeft een enorme impact op onze levens, en dit wordt in de komende jaren alleen maar meer. Grote veranderingen staan ons te wachten, in de gezondheidzorg, het onderwijs, in onze privacy, veiligheid, mobiliteit, voeding, landbouw, energie en in ons werk. Zonder drastische veranderingen zal er straks onvoldoende draagvlak zijn voor technologische ontwikkeling, onvoldoende geld voor technologie-onderwijs en zijn er onvoldoende vakmensen opgeleid.

Extra aandacht voor jongeren en meisjes
Er is gebrek aan verbeelding rondom tech bij jongeren, met name bij meisjes. Daardoor kiezen ze niet snel  voor een opleiding en/of carrière in tech en dat beperkt de instroom van nieuwe tech-professionals. Bovendien hebben vrouwen een belangrijke rol bij innovatie. Tech wordt vriendelijker, menselijker en inclusiever van de bijdrage van vrouwen.

UpgradeNL
UpgradeNL, een brede coalitie van (technologie)bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen, bundelt de krachten om héél Nederland mee te nemen in deze technologische transitie. Dat is belangrijk. In de campagne spreekt technologie het publiek direct aan “Ik ben tech, maak me van jou”. Na deze bewustwordingsfase, worden Nederlanders geënthousiasmeerd om de Dutch Technology Week te bezoeken en zelf tech te ontdekken.

Meer informatie
MAKE TECH YOURS is een campagne van UpgradeNL. Met de campagne willen we zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast maken over (een toekomst in) technologie.

 Volg ons op