NEMO maakt wetenschap en technologie verrassend leuk

Hoe blijft een schip drijven en een vliegtuig vliegen? NEMO laat je zien hoe bijzonder alledaagse dingen zijn en maakt wetenschap en technologie verrassend leuk. Op zaterdag 25 mei in de Dutch Technology Week kun je dit zelf ervaren met een speciaal programma in het NEMO Science museum. Codeer je eigen robot, ontdek hoe spannend stroom is en zie hoe een kettingreactie ontstaat. Kom met de hele familie gratis naar het NEMO Science museum. De kaarten zijn beperkt verkrijgbaar, dus bestel snel jouw kaartje!

Technologie voor iedereen

Op een interactieve manier maakt NEMO wetenschap en technologie toegankelijk voor jong en oud. NEMO biedt veel gratis materiaal voor scholen. Voor families is er de website NEMO ontdek vol met allerlei experimenten en weetjes waarmee je de wereld om je heen kunt ontdekken.

21e-eeuwse vaardigheden

"Onze samenleving draait voor een groot deel op toepassingen uit de wetenschap en technologie. Van koelkasten tot kledinghangers, van bruggen tot broodroosters. Allemaal bedacht en gemaakt vanuit creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerking. Essentiƫle vaardigheden in onze samenleving voor nu en in de toekomst. Wij helpen kinderen al vroeg om talenten en 21e-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen door middel van lesmateriaal en ondersteuning aan scholen in heel Nederland", vertelt Marjolein van Breemen, adjunct-directeur NEMO.

Maakkunde

NEMO heeft de hands-on lesmethode Maakkunde ontwikkeld, gericht op wetenschap en technologie, waarbij ontwerpend en onderzoekend leren centraal staat. Leerlingen van groep 1 t/m 8 gaan zelf op onderzoek uit en ontwerpen oplossingen voor alledaagse problemen met spullen die voorhanden zijn. Marjolein: "Kinderen maken bijvoorbeeld zelf een simpele stofzuiger. Zo wordt technologie verrassend leuk. Tegelijkertijd leren ze hoe elektrische apparaten werken."

"Onze samenleving draait voor een groot deel op toepassingen uit de wetenschap en technologie"
- Marjolein van Breemen, adjunct-directeur NEMO

Satelliet bouwen

Ook voor het voortgezet onderwijs heeft NEMO lesmateriaal ontwikkeld, waarmee leerlingen zelfs een satelliet leren bouwen. Marjolein: "We bieden echt iets op de huidige lesmethodes en trainen leerkrachten en docenten om meer met wetenschap en technologie in de les te doen."

Bezoek NEMO op 25 mei

Op vrijdag 25 mei in de Dutch Technology Week heeft NEMO een speciaal programma samengesteld. Zo kan je je eigen robot coderen. Hij doet precies wat jij zegt, zolang je de opdrachten goed uitvoert. Hoe komt het dat je soms een schokje krijgt als je iets aanraakt? Ontdek het in de spiksplinternieuwe demo over elektriciteit. Tijdens de Kettingreactie demonstratie leer je over potentiƫle- en kinetische energie. Wat is de actie en reactie bij knallende ballonnen en vallende dominostenen? Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop en ontdek de wereld om jou heen met een bezoek aan het NEMO Science Museum.

Bestel jouw gratis kaartje

Foto's: DigiDaan

Deel dit